Årets företagare 2023

Nu är årets företagare och guldstjärnor 2023 utsedda. En av dem är Mattias Karlsson Elg, som driver ett relativt nytt företag inom TIG-svetsning i Bräcke.

Årets företagare och guldstjärnor utsedda!

Mattias Karlsson Elg fick utmärkelsen Årets unga entreprenör genom sitt företag MKE Performance. Företaget sysslar med svetsning i rostfritt och aluminium och tar fram specialprodukter i små serier till främst industrin. Många jobb görs för vattenkraftsindustrin där det kan handla om exempelvis mätutrustning. Företaget sysslar också med legosvetsning, som går ut på att svetsa ihop en produkt som ett annat företag gjort delarna till.

– Jag halkade in på det här när jag var tvungen att svetsa en grej med den här metoden och tyckte att det var intressant. Med den här metoden blir svetsning mer av ett hantverk då det ska vara finish på det som tillverkas.

Företaget startade han 2020 men drev det då vid sidan av ett annat jobb. Vid årsskiftet registrerades företaget som aktiebolag och han driver det numera på heltid.

Mattias Karlsson Elg flyttade till Bräcke för ungefär två år sen med sambo och två barn och trivs bra med både livet och företagandet här. Den stora fördelen är att han hyr lokal bredvid Hakfelt och kan samarbeta med dem.

– De kan skära och bocka åt mig och jag kan svetsa åt dem, så det är guld värt att ha dem vägg i vägg.

Veterinär blev årets företagare

Priset som årets företagare tilldelades Kajsa Gidlund med företaget Grimnäs veterinärklinik. Företaget har de senaste åren gjort en stor satsning och flyttat till större lokaler i Stavre för att kunna ta emot fler djur. På www.brackenasta.se/jobba Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se en film om veterinärklinikens expansion.

Årets guldstjärnor delas ut inom två kategorier: årets serviceperson och årets serviceföretag. Guldstjärnorna är till för att uppmuntra dem som ger extra bra service till invånarna och de som vinner kommunens guldstjärnor går vidare till en länsfinal.

I år blev Tord Kristoffersson utsedd som årets serviceperson. Det tack vare det ideella jobb han lägger ner i Mickelbacken i Gällö som i mångt och mycket ligger bakom att den alpina sporten har blivit en sådan framgång hos ungdomar i Bräcke kommun. Det senaste större projekt han varit involverad i är en ny skicross-bana.

Årets serviceföretag blev Ica Nära Gällö livs tack vare deras satsning på en bankomat utanför butiken. Ett utmärkt exempel på butikens vilja att leverera bra service till de boende i närområdet så att de ska slippa åka långt för att utföra sina vardagstjänster.

Priserna delades ut under föreningen Företagarnas företagarafton på Folkets hus i Bräcke 7 oktober. Emil Åreng var moderator och det serverades trerättersmiddag och underhållning av The relatives.

Årets företagare: Kajsa Gidlund, Grimnäs veterinärklinik

Kriterier: Årets företagare ska under året ha utfört en prestation som med hänsyn tagen till förutsättningar och omständigheter framstått som en berömvärd förebild för andra företagare och samhället i övrigt.

Se en film om Grimnäs veterinärklinik expansion på www.brackenasta.se/jobba Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kajsa Gidlund

Årets företagare 2023: Kajsa Gidlund, Grimnäs veterinärklinik. Foto: Helen Boström

Årets unga entreprenör: Mattias Karlsson Elg, MKE Performance

Kriterier: Årets unga entreprenör ska äga och driva ett eget företag, vara en god förebild, ej vara äldre än 35 år samt ha uppvisat ett gott entreprenörskap.

Mattias Karlsson Elg

Årets unga entrenprenör 2023: Mattias Karlsson Elg, MKE Performance. Foto: Helen Boström

Guldstjärnan som årets serviceföretag: Matbutiken i Gällö (Ica Nära Gällö livs)

Motivering: Ica Nära i Gällö fortsätter att leverera riktigt bra service till de boende i närområdet så att de ska slippa åka långt för att utföra sina vardagstjänster. När bankkontoren stängt i Gällö har matbutiken axlat rollen som dess ersättare. Den senaste nyheten är en bankomat utanför butiken, för som Ica-handlaren själv säger: ”Cash is king”.

Kriterier: Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och vänligt bemötande är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan. Utmärkelserna tilldelas den person samt det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

Representant för Matbutiken i Gällö

Ica Nära Gällö livs får guldstjärnan som årets serviceföretag 2023. Foto: Helen Boström

Guldstjärnan som årets serviceperson: Tord Kristoffersson

Motivering: Han är en fantastiskt engagerad och drivande person som ligger bakom att den alpina sporten har blivit en sådan framgång hos ungdomar i Bräcke kommun. Han samarbetar med andra klubbar i och utanför länet och har drivit åtskilliga projekt i Mickelbacken genom åren, varav det senaste är en skicross-bana som SLAO har lovordat.

Kriterier: Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och vänligt bemötande är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan. Utmärkelserna tilldelas den person samt det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

Tord Kristoffersson

Tord Kristoffersson får guldstjärnan som årets serviceperson 2023. Foto: Helen Boström

Sidan publicerad 2023-10-16 av Stina Hylén