Bli SMS-livräddare!

Nu är även Jämtland Härjedalen ansluten till tjänsten SMS-livräddare som innebär att vem som helst i länet kan anmäla sig som frivillig livräddare. Kravet är att du över över 18 år och har genomgått en grundkurs i HLR-vuxen.

Vill du ha ett livsviktigt uppdrag? Anmäl dig som SMS-livräddare!

Totalt är nu 12 regioner i Sverige anslutna till tjänsten SMS-livräddare, som innebär att SOS möjlighet att larma ut frivilliga livräddare samtidigt som ambulans, på misstänkta hjärtstopp. Många gånger har frivilliga livräddare närmare till patienten än ambulans och räddningstjänst och om de kan starta kan HLR tidigare ökar möjligheterna till överlevnad. Detta gäller framförallt i glesbygd där framkörningstiden för ambulans och räddningstjänst ibland kan vara lång, men självklart även inne i samhällen.

Kravet för att bli SMS-livräddare är att du är över 18 år och har genomgått en grundkurs i HLR vuxen. Allt styrs via en app du laddar ner till din telefon.

Du kan läsa mer om uppdraget på www.smslivraddare.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns även ett kontaktformulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om du vill få mer information från samordnaren i Jämtland Härjedalen

Ju fler som anmäler sig som SMS-livräddarna, desto fler liv kan räddas!

Så här funkar det

I den här filmen förklaras hur SMS-livräddning kan gå till.

Sidan publicerad 2023-12-04 av Stina Hylén