Monica - en av Bräcke kommuns byambassadörer

Under året har ett nytt nätverk av byambassadörer startats upp i Bräcke kommun. En byambassadör är en person som vill marknadsföra kommunen på olika sätt, och vid behov svara på frågor från blivande eller nyblivna kommuninvånare. Men mest är det en rolig grej, som vem som helst kan vara med på.

Monica Sandström framför ett träd med höstlöv.

Monica Sandström

Monica Sandström är en av dem som nappat på idén att vara byambassadör.

– Jag har alltid varit mån om att se fördelar med livet i allmänhet och i synnerhet där jag bor. Då passar det här utmärkt, säger hon.

Ett sätt att bidra som byambassadör är att dela goda exempel och tips i sociala medier. Det är något som Monica gör på sitt Facebook-konto.

– För ett tag sedan tyckte jag att det var mycket gnäll kring nedläggningar. Då la jag ut en text om alla restauranger som faktiskt finns i Bräcke. Ett annat tips jag lagt ut är “picknick-tipset” - vad man ska packa och vart man ska gå. Och sen har jag gjort ”lek-tipset”. Jag vill ”highlighta” det som finns att göra. För det finns så mycket bra omkring oss bara vi öppnar ögonen, säger hon.

Monica tänker att det här med att sprida en god bild av kommunen är något som vem som helst kan göra, och att det är viktigt för kommunens utveckling.

– Att vara ambassadör kan anpassas till vem du är och vad du gör. Vill man att det ska vara ett stort åtagande kan det bli det, men det kan också vara litet. Tillsammans kan vi skapa positiva vågor som kan leda till att fler flyttar hit vilket i sin tur kan bidra till mer samhällsservice, säger hon.

Lokalt och regionalt nätverk

I nuläget har Bräcke kommun 17 byambassadörer spridda över hela kommunen. På kommunens inflyttarhemsida www.brackenasta.se/byambassadorer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan de som funderar på en flytt till Bräcke kommun hitta kontaktuppgifter till byambassadörerna om de har frågor om ett specifikt område.

Gruppbild med sex personer

Här är några fler av Bräcke kommuns byambassadörer. Bilden är från den lokala träffen som hölls i september.

Bräcke-nätverket har hittills haft en lokal träff. Bräcke-nätverket är i sin tur en del av ett större nätverk av ambassadörer i hela Region Jämtland Härjedalen där ca 190 personer ingår. Genom det större nätverket finns möjlighet att gå på föreläsningar om platsmarknadsföring m.m. Träffar/föreläsningar har hållits i Hede, Östersund, Mörsil och Gällö.

Bli en byambassadör du med!

Vill du också vara en del av byambassadörs-nätverket? Anmäl dig via www.tasteget.nu/ambassador Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det ställs inga krav på den som väljer att bli ambassadör utan man gör vad man hinner med och vill. Inga måsten, bara kul!

pratbubbla med texten Bli en byambassadör du med!
Sidan publicerad 2023-12-07 av Stina Hylén