Dela sidan på sociala medier

Matambassadör Christoffer Bernhard, kock

Det finns nio kockar som får möjligheten att dela med sig av sina kunskaper till andra kockar på olika gastronomiska nedslag runt om i länet. Kockarna arbetar till vardags i kök inom skola- och vård. Matambassadörerna utses av sina måltidsorganisationer för att få möjlighet att inspirera och skapa kunskapsutbyten och att självklart växa i sin egen profession. Ett uppskattat inslag som med små medel skapar samarbeten och en positiv bild av att jobba i den offentliga gastronomin

Matambassadörerna är en del i EU-projektet "Offentlig gastronomi Jämtland Härjedalen" som är en fristående del av Torsta.

Christoffer har sedan tidigare ett förflutet i restaurangbranschen. Numera arbetar han som kock i skolköken i Gällö skolområde. Han är en av nio ambassadörskockar i Jämtland. De riktar sig mot barn, elever och äldre. Hans uppdrag är bland annat att lyfta fram storhushållskockarna och göra arbetet i storkök attraktivt samt att belysa vad maten och miljön har för betydelse för matgäster. Christoffer anser att det är en stor utmaning att hålla en hög och jämn kvalité i storköken. En strävan han har är att första och sista tallriken ska hålla samma höga kvalité.

Sidan publicerad 2024-01-30 av Ulla Lemon