Dela sidan på sociala medier

Kommunala aktivitetsansvaret

Du som är mellan 16 och 20 år och inte har någon gymnasieexamen omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret. Det betyder att kommunen enligt lag behöver komma i kontakt med dig. Det betyder också att du har möjlighet att ta del av stöd och aktiviteter som du är intresserad av eller behöver.

Hur arbetar vi?

En handledare vid arbetsmarknadsenheten får löpande information från gymnasieskolan om att en elev avbryter sina studier, inte har blivit antagen eller inte har påbörjat ett nationellt gymnasieprogram.

Handledaren kontaktar dig för att få kännedom om vad du gör i dagsläget. Du erbjuds ett personligt samtal för att få information om vilken hjälp, stöd och rådgivning du kan få av oss. Om du är under 18 år bjuds även målsman med.

I första hand vill vi hjälpa till att hitta motivation till att påbörja eller återuppta din utbildning. Vägen dit kan se olika ut, du kanske behöver enskild handledning, en kombination av praktik och studier eller annat stöd. Vi hittar tillsammans individuella lösningar för just dig, utifrån dina behov och förutsättningar.

Om du vill boka en tid, veta mer om hur vi arbetar eller om du har andra frågor så är du välkommen att höra av dig! Kontaktuppgifterna finns längst ned på sidan.

Har du fått ett brev?

Om du fått ett brev så vill vi gärna ha svar på lite frågor gällande dig och din situation, frågorna kan du besvara genom formuläret nedan, genom vändande post eller förstås via telefon eller e-post. Vi kan hjälpa dig med dina funderingar om din framtid!

Du kan kryssa i flera alternativ nedan som passar dig.
Du kan kryssa i flera alternativ nedan som passar dig.Fyll i om det gäller dig:
Fyll i om det gäller dig:Fyll i om det gäller dig:
Fyll i om det gäller dig:Fyll i om det gäller dig:
Fyll i om det gäller dig:


Kontakt
Kontakt

Sidan publicerad 2023-06-20 av Kajsa Tingsborg