Dela sidan på sociala medier

Ekonomiskt stöd

Ekonomiskt bistånd är tänkt att fungera som ett sista skyddsnät för den som har tillfälliga ekonomiska problem. När du ansöker om ekonomiskt bistånd görs en individuell prövning.

Du har i första hand ett eget ansvar för ditt liv vilket betyder att du själv måste försöka bidra till din försörjning och andra behov innan du har rätt till bistånd.

Du är välkommen att kontakta socialtjänsten om du vill veta mer.

Har du under senaste tre månaderna ansökt som ekonomiskt bistånd kan du använda blanketten "Återansökan" nedan. Om det är första gången du är i behov av att ansöka om ekonomiskt bistånd eller om det gått mer än tre månader sen din senaste kontakt vänligen ta kontakt med socialsekreterare för ekonomisk rådgivning.

Är du ny i Sverige och behöver hjälp med ansökan om ekonomiskt bistånd eller råd och stöd vänligen besök drop-in på Arbetsmarknadsenheten måndagar och torsdagar mellan kl 13.00-15:30. Drop-in mottagningen finns på Hantverksgatan 16 i Bräcke.

Viktig information! Med anledning av pandemin tar Drop-in endast emot bokade besök. Du kan ringa telefon 0693-161 89, 0693-161 50 eller skicka e-post till integrationsservice@bracke.se

Sidan publicerad 2021-06-08 av Caroline Lindström