Dela sidan på sociala medier

Personal

Kökschef, Carina Nylund

Kökschef Carina Nylund


Fyra snabba frågor till kökschefen:

1. Hur arbetar ni med ”Hållbar utveckling”? En gång i veckan serveras enbart vegetariska lunchrätter, övriga dagar serveras alltid en vegetarisk lunchrätt. Mjölk och fil är ekologiskt. I möjligaste mån köper vi in ekologisk frukt och grönt. Allt kött (nöt ,fläsk och kyckling) är svenskt. Vi har närodlad potatis. Mycket av brödet bakar vi själva i köket. Vi kokar egen sylt som delvis har plockats av eleverna.

2. Vad gör ni för att minska matsvinnet?  All mat som slängs vägs varje dag, anslag om hur mycket som slängs sitter uppe i matsalen. Detta för att påminna varandra om att inte ta mer på tallriken än vi kan äta upp. Vi väger också kökets eget matsvinn för att hålla koll på att vi inte lagar för mycket mat eller köper in varor som inte används.

3. Är pannkakorna från Holland? Nej, vi steker alla pannkakor i vårt kök.

4. Vad gör matrådet? Matrådet består av elever på skolan. Vi träffas en gång per termin. Tillsammans diskuterar vi bl.a. matsedeln, om något bör tas bort och/eller något nytt ska läggas till. Vi har en matsal där vi strävar efter att ljudnivån ska vara låg och miljön vara trivsam. Vi talar om hur vi ska minska matsvinnet m.m. Vi får också in förbättringssynpunkter och mycket frågor som rör skolmaten och dess lokaler.

Kock, Iris Jakob

Kock Iris Jakob

Kock, Mokael Söderholm

Kock Mikael Söderholm

Kock, Zenbaba Habte

Kock Zenbaba Habte

Måltidspersonal, Kamolthip Rorsoongnern

Måltidspersonal Kamolthip Rorsoongnern

Ekonomibiträde, Chutima "Jibb" Rodniyom Pålsson

Ekonomibiträde Chutima "Jibb" Rodniyom Pålsson

Kock och Matambassadör, Christoffer Bernhard

Kock och Matambassadör Christoffer Bernhard

Kock, Azamit Solomum

Kock Azamit Solomum

Kock, Per Tronde

Kock Per Tronde

Sidan publicerad 2023-12-19 av Ulla Lemon