Projekt Gällö nya skola tuffar på (2023-04-12)

Publicerad 2023-04-12

Planeringen för ny skola fortsätter med fler studiebesök och workshop bland skolans personal och elever kring hur de ser på framtidens skola. Nu är även arkitekt och byggingenjörer upphandlade.

Gällö nya skola

Idéarbete på arbetsplatsträffar

Under några av vårterminens arbetsplatsträffar på Gällö skola har personalen haft fokus på planering av den nya skolan.

– Vid första träffen drog vi hela processen för all personal för att tydliggöra när vi har en chans att påverka. Vid andra träffen har vi delat upp oss i grupper och jobbat fram ledord som vi vill ska genomsyra den nya skolan, och vi kommer framöver att djupdyka i hur ledorden ska bli synliga i vår skola, säger Barbro Hennersson, biträdande rektor på Gällö skola.

– Nästa steg är att diskutera de allmänna utrymmen som finns på en skola och det ska bli spännande, fortsätter hon.

Elevinflytande

Eleverna har också fått tycka till. De har fått i uppgift att på valfritt sätt beskriva sitt drömklassrum. Barbro Hennersson tror att det är viktigt att få med tankar även från de elever som hinner sluta innan den nya skolan är klar.

Några ur personalen kommer i april åka på studiebesök till en skola i Iggesund där man haft stort fokus på lärmiljön vid renovering och tillbyggnad på sin skola. Det är en skola som går utanför ramarna för en “klassisk” skola och Gällö skola hoppas kunna hämta hem inspiration därifrån.

Några upphandlingar klara

Rob Andersson är projektledare för Gällö nya skola och den som håller i trådarna kring upphandling av entreprenörer, bland annat. Hittills har det upphandlats arkitekt och byggingenjör.

– Arkitektens jobb är att sammanfatta allt arbete som gjorts under våren med skolpersonalens idéer kring hur skolan ska se ut – att få ihop det till programhandling som vi i nästa steg kan använda när vi upphandlar tjänster för att bygga, säger Rob Andersson.

Byggingenjörens uppgift blir att titta på vilka delar av skolan som kan sparas och vilka som kan rivas. Det som i nuläget är klart kring den frågan är att sporthallen och simhallen blir kvar. Omklädningsrummen håller på att renoveras nu och inom en snar framtid kommer det även ske energieffektiviseringar i sporthall och simhall.

Du kommer att kunna följa hela processen med nya skolan här på kommunens hemsida och på våra sociala medier: Facebook Länk till annan webbplats.och Instagram. Länk till annan webbplats. Vi kommer även publicera information i Kommunbladet.

Sidan publicerad 2023-09-12 av Stina Hylén