Intresseanmälan, seniorboendet Sjölyckan

Statens bostadsomvandling, SBO, bygger i samarbete med Bräcke kommun om det före detta elevhemmet i Bräcke till 17 lägenheter anpassade för äldre. På den här sidan kan du lämna intresse för en av lägenheterna.

Seniorlägenheterna kommer ligga på Västra Kungsvägen 61 i Bräcke, med närhet till Revsundssjön och fina strövområden. Lägenheterna kommer att vara 2:or om 60-70 kvadrat, med en hyra på 6500-7500 kr i månaden. Samtliga kommer att ha egen ingång och uteplats i markplan. Se skiss och exempelbild från interiör nedan.

Från bostadsområdet är det 1,2 km till Bräcke centrum och för ärenden dit kommer det vara möjligt att nyttja så kallad anropsstyrd trafik. Det innebär tur och retur trafik som beställs dagen innan.

Inflyttning planeras till början av sommaren 2021. Är du 65 år (eller är på väg att bli) och intresserad av att hyra någon av lägenheterna? Lämnar gärna en intresseanmälan via formuläret nedan, eller posta det till:

Bräcke kommun
Linda Lång
Box 190
843 21 Bräcke

Märk kuvertet med "Seniorboende Kungsvägen".

Det går även bra att ringa och anmäla intresse på 0693-169 20 (mån-fre kl 8-9.30 och 13.30-14). Du förbinder dig inte till något genom att lämna intresse, men kan komma att kontaktas av oss längre fram.

Intresseanmälan seniorlägenhet
Film från byggarbetsplatsen

I filmen nedan, från september 2020, berättar Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun, om projektet Sjölyckan.

Interiör och planlösning

Interiör av de planerade lägenheterna, allrum plus matplats.

Såhär kan det komma att se ut inomhus i lägenheterna…

Planlösning

...och såhär är planlösningen tänkt.

Bakgrund

Kommunfullmäktige i Bräcke kommun har beslutat att sälja före detta elevhemmet i Bräcke till SBO, Statens bostadsomvandling, som ska bygga om det till 17 lägenheter anpassade för äldre.

Anledningen till försäljningen är att elevhemmet, som ligger bredvid gymnasieskolan, är i dåligt skick och att Bräcke kommun inte själv har den finansiella möjligheten att rusta upp det. Samtidigt finns ett behov av nya bostäder för äldre. Avtalet med SBO innebär att de står för alla byggkostnaderna och äger husen i omkring åtta år. Kommunerna blockhyr och förvaltar lägenheterna och om alla hyrs ut innebär det ingen kostnad för kommunen utöver arbetet.

Statens bostadsomvandling har samhällsuppdraget att bidra till bättre balans på svaga bostadsmarknader genom att bygga om fastigheter till efterfrågad användning.

– Det här är en bra satsning både för att ge våra äldre bra och fina bostäder och för att få en rörelse på bostadsmarknaden. När äldre flyttar kommer hus/gårdar ut på fastighetsmarknaden, säger Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun.

Tidplanen för projektet är byggstart 2020 och inflyttning 2021. På vår nyhetssida kan du följa utvecklingen:

Här byggs Sjölyckan

 

Det gamla elevhemmet ligger på Västra Kungsvägen 61 i Bräcke. Byggnaderna står nu tomma och är i behov av upprustning.

Det gamla elevhemmet ligger på Västra Kungsvägen 61 i Bräcke. Byggnaderna står nu tomma och är i behov av upprustning.

Sidan publicerad 2020-11-24 av Stina Hylén